روسیه: اقدام اروپا برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران هیچ تأثیر قانونی ندارد رئیس شورای عالی سیاسی یمن: حملات صهیونیستی شکست خورد درخواست گوترش برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای درخواست دبیرکل سازمان ملل درباره تصمیم اروپا علیه ایران تکذیب شهادت رهبران انصارالله در حملات اسرائیل نمایندگی ایران در سازمان ملل: مکانیسم ماشه پیامدهای سنگینی را رقم می‌زند وزیر خارجه آمریکا: آماده تعامل مستقیم با ایران هستیم تروئیکای اروپا:فعال سازی مکانیشم ماشه، پایان مذاکره نیست جلسه شورای امنیت درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران انفجارهای شدید در صنعا درپی حمله هوایی و دریایی اسرائیل عراقچی: ایران به اقدام اروپا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه پاسخ خواهد داد ادعای رویترز: مکانیسم ماشه فعال شد اسحاق برک: همه جهانیان از اسرائیل متنفرند / قدرت نظامی ایران در حال افزایش است غریب آبادی: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، تعامل ایران با آژانس متوقف می‌شود سی ان ان: بازگشت تحریم ها علیه ایران ۳۰ روز طول می کشد

پشت پرده راه‌اندازی شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان از سوی عربستان چیست؟

مقامات ریاض تلاش می کنند رسانه های فارسی زبان را با هدف شکست خوره هجمه علیه سیاست های ایران در داخل، منطقه و فرامنطقه با هدف ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت در ایران راه اندازی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - 2018 October 04
کد خبر: ۶۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمپانی رسانه‌ای عربستان سعودی، ام‌بی‌سی گروپ، ابتدای هفته آینده کانال تلویزیونی فارسی‌زبان خود را افتتاح می‌کند.این شبکه فارسی‌زبان قرار است کار خود را با نمایش فیلم‌های سینمایی و شوهای تلویزیونی دوبله به زبان فارسی آغاز کند.هدف این کانال «جمعیت عظیم جوانان» ایران عنوان شده است.

 

«مرکز تلویزیون خاورمیانه» (MBC) شرکتی تلویزیونی عربی با مالکیت «ولید البراهیم» سعودی است که برنامه‌های سرگرمی پخش می‌کند و مقر اصلی آن در دبی و «شهرک رسانه‌ای دبی» است.

 

 

پیش از این شبکه خبری ایران اینترنشنال با بودجه عربستان سعودی راه اندازی شده بود. این شبکه در حال حاضر به صورت ویژه برنامه های ضدایرانی را با حمایت از گروه های تروریستی و منافق در دستورکار خود قرار داده است. مصاحبه با سخنگوی گروه تروریستی الاحوازیه پس از حملات تروریستی اهواز در راستای این سیاست شکل گرفت.

 

 

گاردین در گزارشی درباره ابعاد حمایت عربستان از شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال نوشت: " بودجه شبکه ایران اینترنشنال ۲۵۰ میلیون دلار است و توسط دیوان سلطنتی عربستان سعودی پرداخت می شود. این شبکه می سال ۲۰۱۷، پيش از انجام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران افتتاح شد. حقوق کارکنان ایران اینترنشنال بسیار سخاوتمندانه است و به هر يک از کارکنان آن دو برابر دستمزد رسانه‌های رقیب پرداخت می‌شود."

 

 

به نظر می رسد مقامات ریاض تلاش می کنند علاوه بر استفاده از رسانه های عربی همچون العربیه، المیادین و اسکای نیوز در راستای پیگیری اهداف منطقه ای همچون همراه سازی افکار عمومی مردم منطقه با نیات و سیاست های خود، رسانه های فارسی زبان را با هدف منسوخ شده و شکست خوره هجمه علیه سیاست های ایران در داخل، منطقه و فرامنطقه که پیشتر رسانه های ضدانقلابی همچون بی بی سی و صدای آمریکا با هدف "ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت در ایران" دنبال می کردند، راه اندازی کند.

 

 

پس از تغییرات سیاسی در عربستان از سال 2015، مقامات این کشور با گسترش روابط خود با رژیم صهیونیستی در تلاش برای شکل دادن به اقدام ضدایرانی گسترده ای هستند. جنگ رسانه ای بخشی از همین پروژه ضدایرانی است که سعودی ها از طرق مختلف به دنبال بهره برداری از آن علیه حاکمیت و مردم ایران هستند. راه اندازی نسخه فارسی خبرگزاری رسمی عربستان موسوم به واس از مهرماه سال 1394 را می توان نقطه آغاز این جنگ رسانه ای قلمداد کرد که امروز با راه اندازی سایت ها و شبکه های فارسی زبان اختصاصی گسترش یافته است.

 

 

 
ارسال نظر